Олія чорної смородини

Ягоди чорної смородини – джерело корисних мікроелементів.

З давніх-давен ці кисло-солодкі плоди вживали свіжими, у вигляді компотів, киселів і джемів для підтримки імунітету. Але мало хто чув про олію чорної смородини, яке має сильні терапевтичні й косметичні властивості. Використовують олію смородини зовнішньо для процедур догляду. Корисна олія чорної смородини для обличчя, також не менш корисна олія чорної смородини для волосся. Олію насіння смородини вживають всередину при різних патологіях.

Корисні речовини у високій концентрації містяться в кісточках плодів. Саме з них виробляють олію чорної смородини, застосування якої актуально при захворюваннях шкіри обличчя і тіла, волосся. Олія насіння чорної смородини в процесі виробництва не піддається термічній обробці, тому зберігає максимум корисних властивостей. Виготовляють олію з насіння чорної смородини двома способами: віджимання і екстракція. В результаті виходить досить густа рідина насиченого жовтого кольору з приємним ягідним ароматом. Зберігати його потрібно у флаконі з темного скла в прохолодному темному місці не більше 12 місяців після відкриття флакона. Після застосування флакон щільно закривати.

Про склад і властивості

Олія має унікальні властивості за рахунок свого складу:

  • Жири омега-6, які містять гамма-ліноленову кислоту, сприяють транспортуванню енергії в клітини. Зважаючи на це олія чорної смородини застосовується для профілактики передчасного старіння і як стимулятор для регенерації клітин.
  • Жири омега-9 теж містить олія чорної смородини. Властивості олеїнової кислоти – зниження холестерину і цукру. Завдяки цьому компоненту олія насіння чорної смородини має протипухлинні властивості.
  • Жири омега-3 і альфа-ліноленова кислота що входить до їх складу в олії смородини застосовується як антиоксидант і імуномодулятор. Крім цього олія насіння смородини регулює гормональний баланс, розріджує кров, бере участь у формуванні сперматозоїдів.
  • Містить аскорбінову кислоту. При регулярному застосуванні олії з насіння смородини нормалізуються обмінні процеси, клітини насичуються киснем, відзначається поліпшення загального стану.
  • Корисна олія смородини для обличчя: флавоноїди, що входять до його складу, уповільнюють старіння шкіри, захищають від згубного впливу УФ-променів на шкіру обличчя. Застосування флавоноїдів уповільнює розмноження бактерій і запальних процесів, тому олія смородини корисна для шкіри голови і волосся, схильних до себореї і лупи.
  • Застосування антиоксидантів, які містяться в олії з насіння чорної смородини, нейтралізує вільні радикали і протистоїть атиповим процесам.
  • Токоферол входить до складу масла чорної смородини. Застосування його актуально в період зростання: воно сприяє утворенню кісткової та м’язової тканини.
  • Бурштинова кислота, що міститься в маслі смородини необхідна для обличчя та волосся. У складі олії з насіння чорної смородини вона бере участь в клітинному диханні, попереджає старіння і має виражену омолоджуючу властивістю.
  • Актуально використовувати олію смородини для обличчя і тіла, якщо шкіра схильна до висипів, є рани що довго незагоєні, нагноєння. Все завдяки фитонцидам, які містить олія чорної смородини. Застосування олії пригнічує хвороботворні мікроорганізми, грибок.

Олія чорної смородини для волосся і шкіри – унікальна комбінація ненасичених жирних кислот і мікронутрієнтів. Використовують олію смородини для волосся, для обличчя, як самостійний засіб або в складі косметичних і лікарських засобів. Олія чорної смородини часто входить до складу препаратів для лікування волосся і шкіри при дерматологічних захворюваннях, опіках, ранах.

Терапевтичні властивості

Олія з насіння чорної смородини – базова і може використовуватися для прийому всередину і зовнішньо.

Рекомендується приймати олію смородини всередину при ослабленому імунітеті, часто повторюваних простудних та інфекційних захворювання. Властивості засобу корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, анемії. Жінкам корисна олія при больовому синдромі під час менструації, при вираженій симптоматиці в клімактеричний період. Корисна олія смородини для волосся і нігтів: після курсу спостерігається поліпшення їх стану. Прийом олії чорної смородини позитивно позначається на шкірі обличчя: вона набуває рівний колір.

Зовнішньо застосовується олія чорної смородини для обличчя і тіла при ударах, ранах, запаленнях, гнійничкових осередках, викликаних бактеріями. Використовується олія насіння чорної смородини для лікування волосся і волосистої частини голови при ураженні її дерматитом, лупою, екземою.

Косметичні властивості

Для догляду за дуже сухою шкірою обличчя та тіла косметологи рекомендують олію чорної смородини. Властивості її дозволяють стимулювати роботу сальних залоз, що допомагає позбутися від надмірної сухості. Олія входить до складу кремів і масажних сумішей.

Використовується олія насіння чорної смородини для волосся: воно активує кровотік, пробуджує «сплячі» волосяні фолікули.

Не рекомендується застосовувати олію насіння чорної смородини для волосся і шкіри з надмірною жирністю. У таких випадках рекомендується замінити його препаратами, в складі яких є цей компонент. Наприклад, дієтична добавка «Перфектил Плюс» ТМ Vitabiotics Ltd. Одна таблетка містить більше 20 мікронутрієнтів, необхідних для краси і здоров’я шкіри обличчя, нігтів і волосся. Прийом «Перфектил Плюс» рекомендується людям старше 25 років для профілактики старіння, поліпшення загального стану, відновлення росту волосся, при надмірній сухості шкіри.